Wat is Outplacement?

Outplacement is de begeleiding die een werknemer krijgt aangeboden bij (dreigend) ontslag buiten zijn fout om of wanneer deze niet meer op de juiste plek zit. U kunt hierbij denken aan ontslag tijdens ziekte of wanneer iemand boventallig is geraakt dankzij reorganisatie. Outplacement kan in dit geval voor zowel werkgever als werknemer een uitstekende begeleiding zijn in de zoektocht naar een nieuwe baan.

Voordelen outplacement

Hoewel ontslag altijd een vervelende situatie met zich meebrengt, biedt een outplacementtraject vaak de oplossing om hier op een goede manier uit te komen:

Positief bedrijfsimago
Zowel werkgever als werknemer werken aan een oplossing die gericht is op de toekomst, wat bijdraagt aan een positief bedrijfsimago. De werknemer blijft hierdoor doorgaans gemotiveerder om de laatste taken uit te voeren.

Kostenbesparing
De kans op een moeizame ontslagprocedure inclusief de bijkomende (juridische) kosten is kleiner wanneer er wordt gewerkt aan een outplacementtraject.

Arbeidsmobiliteit
Personeel kan overtallig worden, disfunctioneren, er zijn geen doorgroeimogelijkheden meer. Er zijn tal van voorbeelden te noemen wanneer er geen plaats meer is voor personeel. Outplacement bevordert de arbeidsmobiliteit en zorgt ervoor dat zowel werknemer als organisatie met de juiste mensen kunnen doorgroeien aan de eigen ontwikkeling.

Outplacemtent via Indooroutplacement

Kijk bij onze diensten wat wij voor u kunnen betekenen wat betreft outplacement of neem direct contact op.
Vrijblijvende afspraak?
Bent u op zoek naar de ideale partner op het gebied van Outplacement, Loopbaancoaching, Werving & Selectie, Assessments en/of Re-integratie? Maak dan een vrijblijvende afspraak!

Indooruitstroom zet uw ontwikkeling aan het werk

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is vandaag de dag belangrijker dan ooit tevoren. Met zowel de crisis als de nieuwe aanpassingen aan de wet ‘Werk en Zekerheid’ in het achterhoofd, zijn veel organisaties genoodzaakt een passend beleid te vinden op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

  1. Wat is Duurzame inzetbaarheid?
  2. Wat kunnen wij doen voor u?

Indooruitstroom gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.