Assessments via Indooruitstroom

Door middel van assessments is het mogelijk om gedrag, kennis, vaardigheden en capaciteiten van een persoon te voorspellen. Assessments zijn een krachtig instrument en een ontzettend populair hulpmiddel om uw kandidaat of werknemer beter te leren kennen.

Wij geven een aantal voorbeelden:

 • Benutten van talent
  Door middel van assessments kijken we waar uw kracht of het talent van u werknemer ligt. Als de persoonlijke competenties, drijfveren en talenten van iemand bekend zijn, dan kunnen deze optimaal benut worden.
 • Aannemen van de juiste kandidaat
  Assessments geven een betrouwbaar beeld hoe een werknemer zal functioneren binnen een bepaalde functie en of ze passen in uw bedrijfscultuur. Door talent juist in te zetten binnen uw organisatie voorkomt u inefficiëntie en loopt u minder risico dat werknemers binnen korte tijd uw organisatie weer verlaten.
 • Bevestiging van kennis
  Het hoeft niet altijd vanzelfsprekend te zijn dat iemand met een hbo-diploma daadwerkelijk dit denkniveau heeft. Assessments testen de intelligentie van een toekomstige werknemer zodat er meer zekerheid is of iemand wel een klik heeft met de openstaande functie.

Indooruitstroom biedt verschillende assessments aan.

 1. Selectie assessment: Een selectie assessment is een hulpmiddel dat bij het selectieproces kan worden ingezet om een objectief beeld van de kandidaat te krijgen. Middels dit onderzoek wordt inzicht gegeven in de competenties/talenten van de kandidaat die tot uiting (kunnen) komen in verschillende situaties op het werk. Het selectie assessment wordt toegespitst op het profiel van de desbetreffende vacature met als basis de begeleidende documenten van de opdrachtgever. Daarnaast kan de vacaturehouder aandachtspunten aandragen waar tijdens het assessment extra aandacht voor gevraagd wordt.
 2. Ontwikkelassessment: Een ontwikkelassessment is een extern, formeel onderzoek en beoordeelt de kwaliteiten van medewerkers enerzijds en verschaft inzicht in groeipotentieel en (loopbaan)ontwikkeling anderzijds. Op basis van een momentopname biedt het inzicht in de competenties/talenten en de ontwikkelmogelijkheden van een deelnemer. Na analyse van de vraagstelling vanuit de organisatie/medewerker worden bij de uitvoering van het onderzoek afhankelijk van achtergrond en profiel verschillende professionele instrumenten ingezet.

Onze werkwijze

Het unieke karakter, de complexiteit, dan wel het belang van een functie kan in incidentele situaties leiden tot een vraag naar maatwerk assessments die afwijken zoals die standaard worden aangeboden. In overleg is het altijd mogelijk om hier een passende oplossing voor te vinden. Assessments worden uitgevoerd door ervaren gedragspsychologen waarna een schriftelijke rapportage volgt met daarin minimaal inzicht in de ontwikkelmogelijkheden, ontwikkelrichting, kwaliteiten en valkuilen toegespitst op de (toekomstige) werknemer. De psycholoog die de assessments uitvoert levert uiteindelijk nazorg in de vorm van een nagesprek tussen de gedragspsycholoog en de kandidaat.

Waarom kiest u voor Indooruitstroom?

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat een nieuw persoon in uw organisatie succesvol functioneert. Dit hangt samen met een aantal factoren. Uiteraard is het van belang dat iemand beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om zijn werk naar behoren te kunnen uitvoeren. Alleen de juiste diploma’s zegt immers ook niet altijd alles. Daarnaast zijn de persoonlijke eigenschappen en drijfveren van professionals van groot belang: wat heeft iemand nodig om met plezier te werken en goed te presteren? En biedt de organisatie de juiste omstandigheden en randvoorwaarden voor succes?

Indooruitstroom biedt met een ruime keuze van assessments dé middelen aan om het antwoord te vinden op deze factoren. Wij begeleiden mensen in een intensief traject zodat we een duidelijk beeld kunnen vormen wie uw mensen zijn, wat ze willen en kunnen. Door middel van onze assessments bent u in staat om betere keuzes te maken op het gebied van selectie- loopbaan- en ontwikkelvraagstukken. Met een helder en vooraf duidelijk ingevuld profiel van uw (toekomstige) werknemer verlaagt u daarmee de kans op een bad hire aanzienlijk.

Onze garanties

Kiezen voor assessments via Indooruitstroom is kiezen voor succes. En dat is niet zonder reden!

 • Indooruitstroom biedt diverse trajecten aan, afgestemd op uw wensen en behoeften;
 • Trajecten verlopen via een-op-een coaching;
 • We werken uitsluitend met Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) gecertificeerde gedragspsychologen;
 • Gebruik van professionele loopbaantesten en assessments die inzicht geven in jouw arbeidsmarktprofiel;
 • We zijn altijd bereikbaar. 24 uur per dag, 7 dagen per week;
 • Indooruitstroom heeft een landelijke dekking, we werken op locatie in heel Nederland.
Vrijblijvende afspraak?
Bent u op zoek naar de ideale partner op het gebied van Assessments? Maak dan een vrijblijvende afspraak!

Indooruitstroom zet uw ontwikkeling aan het werk

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is vandaag de dag belangrijker dan ooit tevoren. Met zowel de crisis als de nieuwe aanpassingen aan de wet ‘Werk en Zekerheid’ in het achterhoofd, zijn veel organisaties genoodzaakt een passend beleid te vinden op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

 1. Wat is Duurzame inzetbaarheid?
 2. Wat kunnen wij doen voor u?

Indooruitstroom gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.