Wat is Duurzame inzetbaarheid?

Bedrijven die bewust bezig zijn met duurzame inzetbaarheid plukken vaak de vruchten van deze omgang met hun werknemers. Dankzij duurzame inzetbaarheid zorgt u ervoor dat het personeel blijft werken aan realiseerbare doelen in een gezonde werkomgeving. Dit komt niet alleen ten goede aan de motivatie van werknemers, het zorgt er ook nog eens voor dat er minder uitval is op de werkvloer.

Voor de werkgever
Met het oog op de krappe arbeidsmarkt is de inzet van duurzame inzetbaarheid voor werkgevers haast onvermijdelijk. Goed en gekwalificeerd personeel wordt steeds schaarser en de ontgroening op de arbeidsmarkt zal in de toekomst een grotere druk op de arbeidsparticipatie leggen. Het is daarom van belang om uw mensen binnenboord te houden en ze voldoende fit en gemotiveerd aan het werk te houden zodat ze langer inzetbaar zijn.

Voor de werknemer
Duurzame inzetbaarheid is niet alleen voor werkgevers interessant, werknemers hebben er ook veel baat bij. Duurzame inzetbaarheid richt zich voornamelijk op gezondheid, motivatie, betrokkenheid van de werkgever, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Met deze methode wordt er gekeken naar de toekomst van de werknemer en wat ervoor nodig is om deze in goede gezondheid en productief aan het werk te houden. Is er bijvoorbeeld behoefte om opleidingen te volgen naar keuze of op latere leeftijd extra verlofdagen te kopen? Een duurzaam inzetbare medewerker is fitter, kan langer doorwerken en kan sneller inspringen op veranderingen in het werkveld. Hierdoor voegt hij niet alleen nu waarde toe aan zijn werk, maar bent u ook in de toekomst verzekerd van een waardevolle medewerker.

Duurzaam inzetbaar via Indooruitstroom

Indooruitstroom heeft een aantal trajecten ontwikkeld die onderscheidend zijn op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Duurzaam betekent voor Indooruitstroom het continu beoordelen en onderhouden van de loopbaan en te kijken naar mogelijkheden voor medewerkers om binnen of buiten de organisatie rollen of functies in te vullen. Ons duurzaamheidsprogramma biedt een aantal opties. Bekijk onze speciale pagina over duurzame inzetbaarheid of neem contact met ons op om te zien wat we voor u kunnen betekenen.
Vrijblijvende afspraak?
Bent u op zoek naar de ideale partner op het gebied van Outplacement, Loopbaancoaching, Werving & Selectie, Assessments en/of Re-integratie? Maak dan een vrijblijvende afspraak!

Indooruitstroom zet uw ontwikkeling aan het werk

Indooruitstroom gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.